Lyhyesti meistä

SUOMALAISTA LAIVASUUNNITTELUOSAAMISTA!

Olemme suomalainen laivanrakennusalan insinööritoimisto. Olemme erikoistuneet jäänmurtajien sekä jäissä kulkevien alusten konsepti- ja perussuunnitteluun. Luomiemme konseptien pohjalta on rakennettu kymmeniä aluksia – jäänmurtajia, supply-aluksia, tutkimusaluksia, viranomaisten ja laivaston aluksia, matkustaja-aluksia, hinaajia sekä käytännössä kaikkia yleisimpiä laivatyyppejä.

Olemme perustamisestamme, vuodesta 1988 lähtien toimineet menestyksellisesti myös kansainvälisillä markkinoilla. Perinteisesti noin puolet vuotuisesta liikevaihdostamme on muodostunut viennistä. Vahvoja markkina-alueitamme ovat Suomen lisäksi olleet kaikki Skandinavian maat, Baltian maat, Venäjä, Kanada ja Kaukoitä. Asiakkaitamme ovat olleet ennen kaikkea laivanvarustajat, telakat, toiset suunnittelutoimistot sekä erilaiset laivanrakennusprojekteissa päähankkijana toimineet tahot.

Suuria suomalaisia asiakkaitamme taas ovat olleet esimerkiksi valtio, merivoimat, yksityiset laivanvarustajat, telakat sekä toiset suunnitteluyhtiöt.

Suomen neljä uusinta jäänmurtajaa on rakennettu meidän luomiemme konseptien pohjalta. Uusimman jäänmurtajan kohdalla asiakkaamme oli Liikennevirasto, ja konseptisuunnittelun toteutimme yhteistyössä toisen insinööritoimiston kanssa. Monitoimimurtajan rungonmuoto oli alun perin meidän innovaatiomme. Meidät tunnetaankin ennen kaikkea jäänmurtajajuunnittelijana. Toisaalta osaamisemme on hyvin monialaista.


Turun ja Ahvenanmaan saaristoissa kulkee suuri määrä meidän suunnittelemiamme yhteysaluksia. Suomenlinnan lautta sekä Kotkan saaristossa toimiva uusi Otava-yhteysalus ovat meidän suunnittelemiamme. Olemme myös suunnitelleet ja modifioineet suuren määrän erilaisia monitoimialuksia, väyläaluksia sekä öljyn- ja kemikaalintorjuntaan suunniteltuja aluksia, jotka turvaavat meriliikennettä sekä pohjoista ympäristöämme.

Yhtiössämme laivanrakennusalan ammattitaito ja kokemus yhdistyvät alan uusimman kehityksen tuntemiseen. Hallitsemme laivasuunnittelun teorian ja käytännön. Tekemämme toimeksiannot voivat olla pieniä tai suuria.

 

Yksi erikoispalveluistamme on asiakkaan valmiin laivakonseptin muuttaminen talviolosuhteisiin soveltuvaksi, ship winterization. Sellaisia töitä olemme viime aikoina tehneet muun muassa Etelä-Koreaan, Kanadaan ja Saksaan. Monet suuret laivanrakennusalan toimijat ovat olleet hyvin kiinnostuneita tästä palvelustamme. Pyrimmekin markkinoimaan sitä aktiivisesti.

Olemme jatkuvasti etsimässä uusia asiakkaita. Lisätietoja toiminnastamme voi saada esimerkiksi vierailemassa osastoillamme kansainvälisillä laivanrakennusalan messuilla sekä tietysti yksinkertaisesti soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.